Novice in obvestila

Ocenjevanje sirov 2020

Znani so rezultati tradicionalnega OCENJEVANJA SIROV. Ocenjevanje je potekalo na Kmetijsko gozdarskem zavodu Nova Gorica.
………………………………..
Sire je ocenjevala sedemčlanska strokovna komisija iz različnih področij, pod vodstvom Mateje Kavčič Korenjak. Ocenjenih je bilo 12 vzorcev (11 jih je bilo iz Posočja), največ točk sta prejela Planina Sleme in Ekološka kmetija Škander iz Srpenice.
………………………………..
Sire se ocenjuje po šestih parametrih: po zunanjem izgledu, barvi, testu, prerezu, vonju in okusu. Maksimalno število točk je 20, od teh jih okus prinese 10, prerez 3 točke, testo, vonj in izgled po 2 točki, barva pa 1 točko.
………………………………..
V ta namen smo pripravili tudi manjšo razstavo vseh sodelujočih sirov, ki si jo lahko ogledate v izložbenem prostoru pred trgovino Šparovček v Tolminu.
.